Over Herman

Ik heb de overtuiging dat je samen meer bereikt dan alleen!

Dat is waarmee ik al jaren succesvol bedrijven geholpen heb in verschillende disciplines.
Of het nu gaat om het opzetten of herstructureren van een afdeling, het vercommercialiseren van een product of dienst of het reorganiseren van een complete organisatie…. Alleen red je het niet.

Het geloof in de kracht van mensen en de juiste persoon op de juiste plek plaatsen is waar ik energie van krijg en waar ik goed in ben.

De start van mijn carriere ligt al velen jaren achter mij. Na het succesvol afronden van een technische HBO opleiding ben ik de grafische branche terechtgekomen. Gestart als technicus maar al snel doorgegroeid in commerciële en management functies ben ik ervaren in twee werelden. Deze ervaring geeft mij het inzicht en de mogelijkheid om me te verdiepen in zowel de werknemer als de werkgever.

Mijn CV in vogelvlucht :

Blikman & Sartorius, gedurende 14 jaar actief in de inkoop, verkoop en marketing op diverse afdelingen.
Tetterode Nederland BV, gedurende 9 jaar actief in het management en verantwoordelijk voor de inkoop van nieuwe systemen en materialen. Gespecialiseerd in binderijen en de opzet van afdelingen voor bedrijven met deze specialisatie.
Boekbinderij Epping BV, als Algemeen directeur leiding gegeven aan de overgang van familie onderneming naar zelfstandige organisatie.
Wifac BV, als Business unit manager verantwoordelijk voor de reorganisatie van de afdeling afwerking met 80 personen en de uitbouw van de omzet.
Muller Martini Nederland BV, De opzet van dit nieuwe zelfstandige bedrijf geleid als Commercieel directeur waarbij marketing en verkoop tot mijn hoofdtaak behoorde.
Boekbinderij van Wijk BV, als Commercieel directeur ondersteuning gegeven aan de reorganisatie van de onderneming van productgericht naar marktgericht ondernemen.
Adviesgroep Grafimedia BV, binnen dit bedrijf actief geweest bij de ondersteuning tot het geven van adviezen en rapportages op het gebied van namaakpreventie.
AC-Brains (een onderneming voor Anti-counterfeit strategieën). Hier heb ik met name veel geleerd over het zelfstandig ondernemen en de vaardigheden als adviseur.

Holtes Advies als eigen onderneming opgericht sinds 2006 en hierbij meerdere opdrachten gerealiseerd voor diverse ondernemingen waaronder:

 • Gewerkt aan de opzet van een grafische machine handelsfirma in Nederland voor buitenlandse agentschappen.
 • Ondersteund bij de doorstart van een grafische afwerk onderneming waarbij werkgelegenheid en productie is ondergebracht in een nieuw pand.
 • Als intermediair tussen verschillende partijen opgetreden, voornamelijk bij kleinere bedrijven geschillen tussen directie en personeel opgelost.
 • Als management adviseur actief geweest in een media bedrijf en betrokken bij de opzet van een radiozender.
 • Assistentie verleend bij de hersteloperatie (menselijke relaties) van een overheid repro dienst en de voorbereiding voor een reorganisatie ondersteund.
 • Een business plan gemaakt voor de opzet in de USA voor trainingstrajecten voor de grafische afwerking met de nadruk op winstgevendheid en productiviteit.
 • Een grote opdracht bij een grote bekende drukkerij waar ik als projectmanager de interne organisatie heb geholpen met inkoop en later de gehele installatie (incl. interne verhuizing) van een nieuwe 10 kleuren offset rotatiepers.
 • Interim manager bij een Gemeente in het noorden van het land, gedurende 2,5 jaar diverse projecten gedaan voor de Repro, postkamer en de opzet van een intern service centrum.
 • Commercieel directeur bij een SW bedrijf in het Noorden, het opzetten van de verkoop van diverse bedrijfsonderdelen, ondersteuning bij de reorganisatie die nodig was.
 • Gesprekspartner voor diverse kleinere bedrijven in de zakelijke dienstverlening en verkoop.
 • Bovenstaand schrijven geeft een indruk van mijn werkzaamheden en motivaties. Benieuwd of ik ook wat voor uw organisatie kan beteken? Laat dan een bericht achter via onderstaand formulier.